Politiken

Da jeg meddelte, at jeg ville gå efter at blive Socialdemokratiets spidskandidat i Varde Kredsen, var det med tre overskrifter. Overskrifter, til hvilke jeg har hentet inspiration i vores valgprogram fra 2022-2025, hvor jeg mener, at vi som parti har behov for at lægge ekstra meget fokus.


 1: Varde Kommune skal være Danmarks bedste arbejdsplads.

1: For at kommunens arbejdspladser kan blive Danmarks bedste, kræver det, at vi sætter fagligheden og dermed også kerneopgaverne først. Noget af det der i min optik mangler, er at vi skal sætte fokus på hvordan kommunens budgetter er sat sammen, for den struktur virksomheden: Varde Kommune, er pålagt, kan både virke som en motivation til at gøre mere for mindre, men den kan også virke som en begrænsning, hvis den enkelte afdeling, kun gør det, der er afsat budgetmidler til. For den der kommer i klemme, er den borger der ender med at falde mellem to stole. Det nuværende system skal derfor nytænkes, og det er min ambition, at de mange medlemmer af fagforeningerne, skal være med til at tage den samtale med den kommende byrådsgruppe.

2: Vi skal være en attraktiv kommune at starte virksomheder op i.

Når nye virksomheder ønsker at starte op i Varde Kommune, bliver de næsten mødt af et tag-selv-bord af muligheder. De uendelige muligheder skaber uro, både hos den enkelte borger, men også i hele lokalsamfund, hvor der skabes splid mellem naboer, der er enten for eller imod, tabere eller vindere. Jeg vil, at vi skal begrænse mulighederne en smule for de nye virksomheder, for på den måde at skabe ro i lokalsamfundet. Til gavn for den enkelte borger, men også for virksomhederne, fordi, at virksomhederne med tydeligere rammer, ikke skal bruge ressourcerne på at ligge i forskellige forhandlinger, med risiko for at blive upopulære. Det kræver dog, at byrådet skal være mere konkrete, når det drejer sig om, hvor tilkørselsveje og andet skal placeres, men det vil medføre, at det bliver en mere fair proces for alle involverede, når ikke alle muligheder er åbne til forhandling.

3 : Vi skal skabe bedre rammer for fritidslivet.

For over 100 år siden gik arbejderne på gaden og krævede, 8 timers arbejde, 8 timers frihed, 8 timers hvile. Siden har vores fritidsliv udviklet sig, og dette særligt inden for de seneste år, og det kræver, at kommunen konstant understøtter, at faciliteterne tilrettes efter de behov, det aktuelle fritidsliv kræver. Men det betyder også, at kommunen skal arbejde aktivt, for at skabe lige muligheder for deltagelse. Det gør vi ved fortsat at investere i fritids- og kulturbyggerier i hele kommunen, og sikre, at disse faciliteter også er egnede for mennesker med fysisk og psykiske udfordringer. Samtidig med er det vigtigt, at der skabes en bedre økonomisk base for de foreningshold, hvor der ikke kan være plads til alle, for det vil betyde, at de få så, ikke vil kunne deltage.